ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΚΙΛΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και όλοι μας είμαστε καλεσμένοι κάπου ή προετοιμαζόμαστε για το εορταστικό τραπέζι. Αν ακολουθήσετε αυτούς τις συμβουλές μου θα καταφέρετε φέτος να διατηρήσετε τη γραμμή σας και ίσως να μη χρειαστείτε αυστηρή δίαιτα από του… χρόνου!
Απολαύστε και το φαγητό και το ποτό, πάντα όμως με μέτρο. Να θυμάστε πως ένα με δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα δεν θα επηρεάσουν αρνητικά το μεταβολισμό σας.

 

Σεv καμία περίπτωση δεν μένουμε νηστικοί όλη μέρα, ώστε να φάμε το βράδυ στο γιορτινό τραπέζι. Συνήθως αυτό οδηγεί σε μεγάλη κατανάλωση φαγητού και το τελευταίο που μπορείτε να πετύχετε είναι να μην πάρετε βάρος. Όταν τρώμε μετά από πολλές ώρες τα επίπεδα γλυκόζης ανεβαίνουν απότομα με αποτέλεσμα την αύξηση της έκκρισης ινσουλίνης. Αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη εναπόθεση λίπους άρα θα πρέπει να έχουμε συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα.
Να τρώτε αργά. Πρέπει να περάσουν περίπου 20 λεπτά για να καταλάβετε ότι έχετε χορτάσει.

Μικρές μερίδες. Όσα πιο πολλά βλέπετε στο τραπέζι τόσα περισσότερα θέλετε να βάλετε στο πιάτο σας. Δεν λέω, πρέπει να δοκιμάσετε από όλα, απλά μπορείτε να βάλετε σε μικρότερη ποσότητα.
Απέφυγε την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών .

Και για επιδόρπιο; Μπορείτε να φάτε λίγο απ’ όλα ( μικρή ποσότητα περίπου μία κουταλιά από το καθένα). Επιλέξετε μελομακάρονα όπου έχουν λιγότερες θερμίδες και είναι πιο θρεπτικά από άλλα γλυκά.

Αν θέλετε να φάτε παραπάνω, θα πρέπει να κάνετε κάποια μορφή άσκησης. Δεν σημαίνει ότι θα κάψετε όλες τις θερμίδες που καταναλώσατε αλλά θα σας βοηθήσει να μην πάρετε επιπλέον κιλάv

Μην περιμένετε τον καινούριο χρόνο!
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε ότι από τις 2 Ιανουαρίου θα αρχίσουμε δίαιτα και θα κάψουμε ότι φάγαμε. Μην περιμένετε τη νέα χρονιά για να αποκτήσετε υγιεινές συνήθειες. Προετοιμάστε τον εαυτό σας από τώρα. Αποκτώντας κάποιες απλές, καθημερινές συνήθειες, όπως πρωινό ή μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, προετοιμάζετε τον εαυτό σας σωματικά και ψυχικά για την αλλαγή.

Μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό ! Γιατί όταν πίνετε πολύ νερό πεινάτε λιγότερο και αποτοξινώνετε τον οργανισμό σας.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!